Besparen op je autoverzekering doe je zo

Een autoverzekering is verplicht, maar kan ook flink wat kosten. Hoe kun je hier op besparen? Lees onderstaande tips en bespaar eenvoudig op je autoverzekering.

 1. Besparen autoverzekering: vergelijk

Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar. Dit terwijl premies en voorwaarden regelmatig veranderen. De tip: vergelijk je autoverzekering jaarlijks en stap over, bijvoorbeeld met behulp van vergelijkingssite Geld.nl. Zo vind je niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar misschien ook een verzekering die beter bij je past.

2. Besparen autoverzekering: kijk naar je dekking

Past je dekking nog wel bij de waarde van je auto? Een oudere auto all risk verzekeren is niet voordelig. Bij schade kijken verzekeraars namelijk naar de waarde van de auto. Omdat oudere auto’s vaak minder waard zijn, weegt de vergoeding die je krijgt voor schade niet op tegen de premie die je betaalt. Natuurlijk kijk je eerst naar je persoonlijke wensen wanneer je je auto verzekerd. Maar wil je de beste premie-dekking verhouding, pas dan op tijd je dekking aan wanneer je auto minder waard is geworden.

3. Besparen autoverzekering: kijk naar je aanvullende verzekeringen

Heb je een aanvullende autoverzekering? Bedenk je nog eens goed of je deze wel nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een schade inzittenden verzekering, maar rijdt er nooit iemand met je mee? Dan heb je deze hoogstwaarschijnlijk ook niet nodig, wat weer in de premie scheelt.

4. Besparen autoverzekering: verhoog je eigen risico

Een hoger eigen risico betekent een lagere premie. Hoewel je wel meer zelf moet betalen wanneer je schade hebt, scheelt het je maandelijks misschien genoeg om er voordeel uit te halen.

 5. Besparen autoverzekering: betaal schades zelf

Heb je schade en kun je deze zelf betalen? Dan is het verstandiger dat ook te doen. Claim je de schade bij je verzekeraar, dan val je terug in je schadevrije jaren en wordt je premie duurder. Door kleinere schades zelf te betalen, blijf je schadevrije jaren opbouwen en wordt je no-claim korting hoger.

6. Besparen autoverzekering: betaal je premie per jaar

Bij sommige autoverzekeraars krijg je korting wanneer je je autoverzekering in één keer betaalt. Ook bespaar je op administratiekosten, omdat je die maar één keer betaald in plaats van elke maand. Kun je je het veroorloven de premie in één keer te betalen, raden wij dit dus aan.