Goedkoopste landen Europa voor een vakantie

budget vakantieNu de winter voor de deur staat en de dagen korter en kouder worden, is het heerlijk om alvast aan de volgende zomervakantie te denken. Of aan een extra weekje even ertussenuit. Daarom hier alvast een lijstje met de goedkoopste vakantielanden van Europa.

Goedkope landen Europa voor hotels

Het hotel vormt een grote kostenpost van veel vakanties. Hoe luxer het hotel, hoe hoger natuurlijk de kosten. Maar het hangt ook van het land af hoeveel je betaalt voor een hotel. Uit onderzoek van ING uit 2012 blijkt dat je voor goedkope vakanties in Europa het best een hotel in de volgende landen kunt boeken:

 1. Hongarije
 2. Tsjechië
 3. Slowakije
 4. Polen
 5. Portugal
 6. Spanje
 7. Griekenland
 8. Frankrijk
 9. Duitsland
 10. Verenigd Koninkrijk

Het duurst blijkt Noorwegen te zijn, waar een overnachting gemiddeld 75 procent meer kost dan in Nederland. Kies je een buurland van Nederland, dan is Duitsland de beste keuze. Hier liggen de kosten voor een overnachting gemiddeld 3 procent lager dan in Nederland, terwijl de Belgische hotel gemiddeld juist 7 procent meer kosten.

Goedkope vakantielanden Europa

Gelukkig bestaat je vakantie niet alleen uit een hotel. Je gaat bakken op het strand, de omgeving en steden bezichtigen, winkelen, musea en andere bezienswaardigheden bezoeken, op stap en uit eten, naar pretparken of de natuur in. Hoe dan ook spendeer je buiten je hotel ook flink veel geld. Wat is het goedkoopste land van Europa als je alles bij elkaar optelt?

 1. Albanië
 2. Macedonië
 3. Bulgarije
 4. Litouwen
 5. Roemenië
 6. Hongarije
 7. Polen
 8. Slowakije
 9. Tsjechië
 10. Portugal

Goedkope vakanties Europa – Bespaartips

Natuurlijk scheelt een goedkope vakantiebestemming al veel in de kosten van je vakantie. Maar je kunt meer doen om te besparen op je vakantie in Europa. Blijf je binnen Europa, dan heb je bijvoorbeeld veel meer keuzes wat betreft vervoer. Je hoeft niet te kiezen voor een vliegtuig, je kunt ook kiezen voor de auto, bus of trein. Bovendien bieden veel reisbureaus en online reisbureaus dezelfde reizen aan binnen Europa. Dit biedt jou de mogelijkheid om uitgebreid te prijzen te vergelijken.

Verder hoef je niet te kiezen voor werelddekking bij je reisverzekering. Dit scheelt weer in de kosten. Wees bovendien kritisch op de dekkingen die je kiest. Spoedeisende hulp valt bijvoorbeeld al onder de dekking van je zorgverzekering. Ook heb je misschien al dekking voor pechhulp in Europa in je autoverzekering opgenomen, zodat je hiervoor geen aanvullende reisverzekering meer af hoeft te sluiten. Een goedkope reisverzekering afsluiten betekent dus dat je even naar de dekkingen moet kijken die je al hebt, zodat je niet dubbel verzekerd bent.

Meer tips om te besparen op je vakantie vind je in het artikel ‘Bespaartips vakantie’.

Advertenties