Bespaartips geld voor elke dag

bespaartips geldGeld besparen is een hot item in deze tijden van crisis en vol bezuinigingen. Voor een grote groep mensen is besparen een soort sport geworden, maar anderen besparen geld uit noodzaak. Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt of omdat de bezuinigingen in Nederland de portemonnee flink raken. Op dit blog vind je een groot aantal specifieke besparingstips, maar in dit artikel vind je een aantal eenvoudige en snelle tips waarmee je meteen aan de slag kunt.

Besparingstips:

 • Voorkom rood staan op je betaalrekening. Hier betaal je een zeer hoge rente voor die kan oplopen tot 15 procent. Kom je echt geld tekort voor een noodzakelijke aankoop, dan ben je goedkoper uit met een persoonlijke lening of doorlopend krediet.
 • Vergelijk je verzekering eens met je huidige situatie en met de verzekeringen van andere aanbieders. De meeste gezinnen zijn oververzekerd of onderverzekerd of zij betalen een veel te hoge premie. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar als je hier wat tijd in stopt.
 • Ook de tarieven van energieleveranciers liggen ver uit elkaar. Bovendien bieden zij vaak een instapkorting. Regelmatig overstappen van energieleverancier loont dan zeker de moeite.
 • Je kunt geld besparen door je bewust te zijn van de kosten die je maakt door bijvoorbeeld regelmatig de droger te gebruiken, lange douches te nemen of gemakkelijk de auto te kiezen.
 • Maak je wel gebruik van al die abonnementen op tijdschriften en de dure fitnessclub?
 • Geld besparen op recreatie is voor de meeste huishoudens een groot punt. Bij veel huishoudens begint het geld besparen op de kostenpost recreatie. Ze halen de leuke dingen van het menu. Geld besparen kun je ook doen door dagjes uit en dergelijke te kopen via een veilingsite, zoals vakantieveilingen.nl of Groupon. Als je dan ook nog eens eigen lunchpakketjes meeneemt naar bijvoorbeeld pretparken kun je nog meer geld besparen.

Geld bespaartips in het huishouden

In het huishouden bespaar je veel geld door beter op te letten op ongemerkte kostenposten. Een kostenpost waarop je veel geld kunt besparen binnen je huishouden is voedsel:

 • Je eigen groente, fruit en kruiden kweken
 • Stel je menu’s samen op basis van seizoenproducten. Groente en fruit van het seizoen kosten een stuk minder dan buiten het seizoen.
 • Gooi geen eten weg. Wees creatief en verwerk producten die bijna over de datum gaan in je menu. Of je bereidt deze producten tot een maaltijd en vriest deze in.
 • Let op de aanbiedingen bij supermarkten. Aanbiedingen en grootverpakkingen schelen geld, maar alleen als je de producten ook daadwerkelijk consumeert.
 • Koop een huismerk in plaats van alleen A-merken.

Tips besparen

Geld besparen is dus eigenlijk iets heel simpels. Als je je huishouden eens grondig onder handen neemt en kritisch kijkt naar je uitgaven, kun je al snel honderden euro’s besparen. Zeker als je samen met je gezinsleden bespreekt hoe jullie samen kunnen besparen op een leuke manier, blijkt besparen vaak helemaal niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. En bekijk ook de andere tips op dit blog eens voor nog veel meer bespaartips van geld!

Advertenties